لانه گزینی چیست | مشاوره ژنتیک اصفهان

لانه گزینی چیست

لانه گزینی مرحله ای بسیار مهم و حیاتی از بارداری بوده و در واقع نقطه آغاز زندگی رحمی به شمار می رود. این مرحله به دنبال لقاح تخمک و اسپرم در یکی از لوله های فالوپ صورت می گیرد. نطفه برای اولین بار جهت دریافت اکسیژن و مواد غذایی خود را به دیواره داخلی رحم می چسباند و از این ناحیه به بدن مادر متصل می شود. این امر منجر به بروز خونریزی خفیفی از دیواره رحم می شود که خونریزی لانه گزینی نطفه نام دارد.

لانه گزینی

به محض بارور شدن تخمک سلول تخم یا زیگوت ایجاد شده و نخستین تقسیم سلولی را با استفاده از فرآیند “میتوز” انجام می دهد؛ یعنی یک سلول به دو قسمت، دو به چهار، چهار به هشت و … تقسیم می شود. این تقسیمات پی در پی سلولی به همین ترتیب ادامه می یابند تا در نهایت توده ای به شکل توت از سلول ها ایجاد شود. به این مجموعه سلولی مورولا گفته می شود. در واقع واژه مورولا در لاتین به معنای “توت کوچک” است.سلول تخم یا زیگوت که همچنان در حال تقسیم شدن است به حرکت خود به جلو و به سمت رحم ادامه می دهد.

لانه گزینی چیست | مشاوره ژنتیک اصفهان

در این حین انقباضات لوله فالوپ همراه با حرکت مژک های مویی شکل مخاط آن، سلول تخم را به جلو رانده و آن را به سوی رحم هدایت می کنند. سلول تخم به محض رسیدن به رحم به دیواره داخلی آن متصل می شود: پدیده ای که در اصطلاح به آن لانه گزینی گفته می شود.

این اتفاق در حدود 6 تا 10 روز پس از لقاح رخ می دهد. به این معنا که سلول تخم عمیقا در آندومتر یا پوشش داخلی رحم فرو رفته و شروع به رشد می کند. پس از تکمیل عمل لانه گزینی سلول تخم به دو بافت متمایز داخلی و خارجی تقسیم می شود. توده سلول داخلی شروع به سازمان یافتن کرده و جنین را تشکیل می دهد و توده سلول خارجی نیز جفت و کیسه آمنیوتیک را می سازد.

لانه گزینی چه علائمی دارد؟

پدیده لانه گزینی هیچ گونه علائم خاصی نداشته و غالباً متوجه وقوع آن نخواهید شد. در واقع با ترشح هورمون HCG در بدن است که اولین نشانه های بارداری در بدن آغاز می شوند. این هورمون توسط جفت ترشح شده و از جمله هورمون هایی است که در آزمایشات بارداری شناسایی و موجب مثبت شدن نتیجه آزمایش می شود.

مرحله لانه گزینی به خصوص برای زوج هایی که با روش لقاح آزمایشگاهی یا IVF باردار شده اند مقطعی بسیار مهم و حساس است. در این روش پزشک با کمک لوله ای نازک، بلند و دراز به نام کاتتر جنین تشکیل شده را به آرامی به داخل رحم فرو برده و به آن منتقل می کند. این عمل تقریباً در حدود نیم ساعت زمان می برد. پس از آن برای رسیدن به نتیجه باید مثبت و امیدوار باشید و این برای شما آغاز یک انتظار طولانی است.

 


آزمایشگاه ژنتیک پزشکی ژن آزما

آزمایشگاه ژنتیک اصفهان

آدرس:

اصفهان خیابان شریعتی غربی پلاک 208

ساعات کاری:

شنبه تا پنجشنبه 8 صبح الی ۱۱ شب

تلفن تماس:

۳۶۲۶۹۵۸۶-۷

geneazmalab.com

جهت مشاهده پیج اینستاگرام مرکز تخصصی ژنتیک پزشکی ژن آزما کلیک کنید.


مطالب بیشتر:

سندرم X شكننده علائم و تشخیص بیماری

نتیجه آزمایشات ژنتیک

آزمایش ژنتیک مولکولی چیست؟

ژنتیک و سقط جنین

سرطان های ارثی روده بزرگ

ژنتیک پزشکی و انسانی

ژنتیک و سرطان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *