سندروم کاودن یکی از اختلالات نادر ژنتیکی است که باعث ایجاد زائده های شبه تومور میشود که معمولاً غیر سرطانی هستند.  این زائده ها که سندروم کاودن باعث ایجاد آن ها می شود هارماتوم نام دارد.

میتوان گفت اکثر افرادی که سندرم کاودن (Cowden syndrome) را دارند به هارماتوم دچار میشوند، محل قرارگیری این زاِِئده ها در پوست و مخاطهای دهان و بینی میباشد که گاها ممکن است در روده و سایر نقاط بدن نیز بروز کند.

رشد این زائده های متعدد تومور مانند بر روی پوست و دیواره های داخلی دهان و بینی و غشای مخاطی معمولاً پس از 20 سالگی اتفاق می افتد. افرادی که دچار سندرم کاودن هستند احتمال بالاتری در ابتلا به انواع مختلفی از سررطان ها مانند سرطان سینه ، تیروئید ، رحم ، کلیه ، کولورکتال و ملانوما ( ملانوما نوعی سرطان پوست است) دارند.

زمان بروز یا ابتلا به سندرم کاودن

افراد معولا در سنین جوانی و دهه های 30 تا 40 سالگی به بیماری سندروم کاودن دچار میشوند. در بیمار سندروم کودن، سایر بیماری های غده تیورئید و سینه به وفور یافت میشود.

هرچند محققان آمار دقیقی از بیماری Cowden syndrome ارائه نکرده اند اما با توجه به داده های موجود میتوان گفت به ازای هر 200 نفر یک نفر درگیر این بیماری میباشد.

علل بیماری:

بیماری کاودن با جهش در حداقل 4 ژن SDHB،PTEN،SDHStKLLN در این بیماران تشخیص داده شده که در بیشتر موارد این جهش در ژن PTEN است و پروتئین تولید شده توسط ژن PTEN سرکوب کننده تومور است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *