مفهوم سندرم

در این مقاله اطلاعاتی برای معرفی سندرم بنجامین و انواع مختلف آن آورده شده است. ولی در ابتدا به توضیح مفهوم سندرم می پردازیم . سندرم  یک ریشه یونانی دارد که از ترکیب کردن ریشه دو عبارت دویدن و با هم، تشکیل شده است که معنی لغوی آن با هم دویدن و همراه شدن است. به سندرم در اصطلاح  نشانگان نیز می گویند.

سندرم در پزشکی به معنای مجموعه ای از خصوصیت های با قابلیت تشخیص بالینی است.  سندرم در اصطلاح رایج بین روانشناسان و پزشکان ترکیبی از علامت ها و نشانه هاست که نشان از اختلالات خاصی است. سندرم دارای نشانه های بیماری و علایم پزشکی و پدیده ها و خصوصیت هایی است که به طور معمول با هم وجود دارند.

پس وجود داشتن یکی از مشخصه ها یا علامت ها به پزشک این هشدار را می دهد، که بقیه خصوصیت ها و ویژگی ها هم وجود دارند. به عبارت دیگر سندرم مجموعه ای از علامت ها و نشان هاست که برای توصیف کردن بیماری، خاصی به کار برده می شوند .

معرفی سندرم بنجامین

سندرم بنجامین یک اختلال ژنتیکی است که روی اندام های مختلف بدن اثر می گذارد. در متون علمی پزشکی در سال ۱۹۱۱ میلادی برای اولین بار اطلاعاتی برای معرفی آن آورده و تحقیقاتی انجام شد. از آن سال به بعد برای معرفی این نوع سندرم تحقیقاتی وسیعی انجام گرفت و علایم دیگر این سندرم نیز مشخص شدند. از دیگر علائم این سندرم گوش های بزرگ، کوچک بودن غیر عادی دست و پاها، تغییرات هیپوپلاستیک استخوان ها، احتمال بروز برخی تومور ها و کاهش فعالیت غدد جنسی است.

انواع آن

بعد از معرفی این سندرم باید انواع آن را هم معرفی کرد. سه نوع سندرم به نام سندرم بنجامین در پزشکی وجود دارد:

سندرم بنجامین: (Benjamin syndrome) یا کم‌ خونی بنجامین، یک سندرم است که شامل چندین بیماری مادرزادی و کم‌ توانی ذهنی است. این سندرم با بیماری کم‌ خونی هیپوکروم، بیماری کم‌ توانی ذهنی، نقص های جمجمه ‌ای، نقص های چهره‌ ای و ناهنجاری های دیگر نیز همراه است. سندرم بنجامین احتمال دارد سوفل قلب، پوسیدگی دندان ها و تومور طحال را نیز همراه داشته باشد.

سندرم هری بنجامین: سندرمی است که انطباق نداشتن جنسیت مغز بعضی از افراد  با جنسیت دستگاه تناسلی آن ها را نشان می دهد. عبارت سندرم هری بنجامین به وسیله اعضای جامعه ترنسجندر درست شده است و به اسم این پزشک که از پیشتازان، مراقبت از افراد ترنسجندر بوده است مشهور شده است.

به نظر هری بنجامین که دغدغه درمان این بیماری را داشته است، مناسب ‌ترین و مؤثر ترین روش برای درمان این وضعیت سندرم هری بنجامین، هورمون درمانی کردن است. یعنی به طور مثال بالا بردن مصرف استروژن و مصرف داروهای که سرکوب کننده یا کاهش دهنده تستسترون هستند در زنان ترنس است.

دومین راه جراحی انتساب مجدد جنسیت یا همان تغییر جنسیت است به عنوان مثال: جراحی که باعث ایجاد واژن برای فرد شود. با این روش های درمانی به افراد ترنس کمک می شود تا بدنشان را با جنسیت مغزی خود یکی کنند. در واقع به انطباق بین جنسیت مغزی و جنسیت دستگاه تناسلی خود برسند.

 

 

سندرم بنجامین باتنپیری زودرس از نشانه های این سندروم است. شکل های مختلفی از بنجامین که سندرمی نادر است، وجود دارد اما میزان پیشرفته بودن این سندرم در بعضی افراد متفاوت است. در نوع شدید آن پوست بدن خیلی زود چروک شده و چهره فرد بیمار شبیه انسانی کهنسال می شود.

این سندرم نادر، روی بافت های حمایتی از پوست، رگ های خونی، استخوان ها و خیلی از اندام های دیگر تأثیر می گذارد. پوست افرادی که به این سندرم دچار می شوند قابل عمل جراحی هستند ولی برای این عمل باید سال ها صبر کنند. چون در سن پایین عمل هایی به این سختی انجام نمی شوند، چون خیلی خطرناک هستند و در بعضی موارد منجر به مرگ فرد می شوند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *