فواید تست NIPT چیست؟
فواید تست NIPT:این آزمایش به عنوان بهترین تست ژنتیک دارای فواید زیر است.
دقت بالا: تست NIPT از دقت بسیار بالایی برای غربالگری تریزومی ۲۱, ۱۸ و ۱۳ برخوردار است. این تست دقیقترین جواب را نسبت به روش های قدیمی تر (eFTS و MSS) بسیار دقت بالاتری دارد و بیش از ۹۹٪ از بارداری ها با تریزومی ۲۱ را تشخیص می دهد.
زمان بندی: تست NIPT را در حدود هفته ۱۰ بارداری انجام می شود و نتایج آن طی ۷ تا ۱۴ روز آماده می شود. نکته مهم تعیین دقیق سن بارداری پیش از انجام تست می باشد.
بدون خطر: از آن جایی که NIPT تنها با یک نمونه گیری ساده از خون مادر انجام می شود٬ هیچ خطری برای بارداری ندارد.
تست سل فری به چه منظوری انجام می شود؟
آزمایش غیر تهاجمی بارداری یک روش مطمئن و بسیار حساس برای غربالگری برخی عوارض مانند موارد زیر است:
- سندرم داون (که به آن تریزومی ۲۱ هم میگویند)
- سندرم ادواردز (تریزومی ۱۸)
- سندرم پاتو (تریزومی ۱۳)
- سندرم ترنر
این آزمایش بسیاری از ناهنجاری های کروموزومی را تشخیص میدهد، اما نه به اندازه آزمایشهای تشخیصی مانند آمنیوسنتز. این آزمایش نمیتواند اختلالات ژنتیک مانند فیبروز کیستی، تالاسمی یا کمخونی داسی شکل را تشخیص بدهد.
محدودیت های تست NIPT چیست؟
تشخیصی نیست: تست NIPT یک آزمایش غربالگری عالی است اما برخلاف تست های تشخیصی جواب بله یا خیر قطعی نمی دهد. تنها تست های تشخیصی تهاجمی (مانند نمونه برداری از پرزهای جفتی و آمنیوسنتز) جواب قطعی را ارائه می دهند.
یافته های ناگهانی: برخی از DNA ها در نمونه خون تست NIPT منشاء از مادر دارد و نیاز به نمونه گیری مجدد می باشد. در موارد بسیار نادر نیز NIPT ممکن است یک تفاوت ژنتیکی در DNA مادر و جنین را نشان دهد٬ که در این موارد بررسی های بیشتر به همراه مشاوره ژنتیکی انجام می گردد.
در عین حال این تست بیماری های تک ژنی را بررسی نمی کند.
جهت مشاهده پیج اینستاگرام مرکز تخصصی ژنتیک پزشکی ژن آزما کلیک کنید.